امروز شنبه  ۳ آذر ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۰۵/۲۰- ۱۹:۰۲ - مشاهده: ۸۴

سالگرد شهادت مظلومانه رقیه خاتون بنت الحسین سلام‌الله علیها تسلیت باد

جریان کربلا محدود به واقعه عاشورا نیست و ادامه نهضت حسینی را می‌توان در خطبه‌های غرای امام سجاد علیه‌السلام تا نقش بیدارگری حضرت زینب سلام‌الله علیها در شهرهای بزرگی چون کوفه و شام جستجو کرد. نهضت حسینی با یادگار گذاشتن نشانه‌ای مهم چون حضرت رقیه سلام‌الله علیها در ماه صفر سال 61 هجری قمری در شهر شام، منشا دگرگونی عمیق و تغییری شگرف شد.

رقیه خاتون‌س سه ساله با سر بریدۀ حضرت امام حسین علیه‌السلام چنین سخن می‌گفت:

پدر جان! کدام سنگ دلی سرت را برید و محاسن تو را به خون پاکت خضاب کرد؟

پدر جان! چه کسی مرا در کودکی یتیم کرد؟ پس از مادر، از غم فراق او به دامان تو پناه می‌آوردم و محبت او را در چشم‌های تو سراغ می‌گرفتم؛ اکنون پس از تو به دامان که پناه برم؟

پدر جان! پس از تو چه کسی نگهبان دختر کوچکت خواهد بود، تا این نهال نوپا به بار بنشیند؟

پدر جان! پس از تو چه کسی غم‌خوار چشم‌های گریان من خواهد بود؟

پدر جان! در کربلا مرا تازیانه زدند، خیمه‌ها را سوزاندند، طناب بر گردن ما انداختند و بر شتر بی‌حجاز سوار کردند و ما را چون اسیران از کوفه به شام آوردند.

دختر خردسال امام حسینع آن قدر شیرین زبانی کرد و با سر پدر ناله نمود تا خاموش شد. پس از آن دیگر کسی ناله‌های شبانه حضرت رقیه س را در فراق پدر نشنید و هنگامی‌که او را حرکت دادند، دیدند که او چشم از جهان فرو بسته است.

برخی اماکن مقدس و زیارتی شهر دمشق عبارتند:

- بارگاه حضرت رقیه‌س، دختر معصوم و کودک خردسال امام حسین‌ع، در شمال غربى محله قدیمى دمشق و کنار باب الفرادیس قرارگرفته است.

- بارگاه عقیله بنى هاشم، زینب کبری‌س، دختر امیر المومنین علی‌ع در زینبیه، در فاصله هفت کیلومتری شرق دمشق قدیم که در سمت فرودگاه واقع شده است.

- مسجد جامع اموی که یکی از مهم‌ترین مساجد دمشق بوده و مقبره و یا مقام برخی از انبیا در این مکان قرار دارد که از آن جمله عبارتند از قبر و مقام حضرت هودع، مقام حضرت خضرع ، مکان نزول حضرت عیسی‌ع ، مقام و محل دفن سر حضرت یحیی‌ع ، مقام رأس‌الحسین‌ع ، محراب و مقام حضرت زین‌العابدین‌ع

- مسجد الاقصاب (القصب) در نزدیکی مقبره حضرت رقیه‌س که محل دفن تعدادی از سرهاى شهداى مرج عذرا یعنى حجر بن عدى و یارانش می‌باشد.

- قبرستان باب‌الصغیر از قبرستان‌های بسیار مهم و تاریخی دمشق بوده و پیکر مبارک فرزندان گرامی ائمه اطهار در آن محل دفن شده است شامل سکینه خاتون دختر گرامی امام حسین‌ع، ام‌کلثوم دختر بزرگوار امیرالمومنین علی‌ع، قبر منسوب به فاطمه صغرى دختر امام حسین‌ع، قبر عبدالله بن جعفرالصادق‌ع، قبر عبدالله بن سجادع و مدفن سرهاى شهداى کربلا مانند سر مبارک حضرت ابوالفضل العباس‌س، سر مقدس علی‌اکبر ع  و سر مطهر حبیب بن مظاهر

- مقابر برخی صحابه رسول خدا صلوات‌الله و سلامه علیه نیز در باب الصغیرعبارتند از:

قبر منسوب به بلال حبشى

قبر منسوب به عبد الله بن ام مکتوم

قبر منسوب به عبد الله بن جعفر بن ابیطالب علیه‌السلام

قبر واثله ابن الا سقع

قبر ابان بن عثمان

- آرامگاه دکتر علی شریعتی نیز در زینبیه واقع شده است.

تصاویر

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما