امروز جمعه  ۱۵ فروردين ۱۴۰۴
۱۴۰۳/۰۸/۰۷- ۱۵:۰۱ - مشاهده: ۱۴۷

هفتاد و نهمین بزرگداشت روز ملل متحد در تهران

مطابق سنت هر ساله، مراسم بزرگداشت روز ملل متحد، با همکاری وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نمایندگی سازمان ملل متحد در در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی برگزار گردید. صبح روز دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳، در ابتدای این مراسم پیام ویدئویی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت سالروز تأسیس این سازمان منتشر شد. در ادامه، دکتر کاظم غریب آبادی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، استفان پریزنر، هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران و ژیلا مهدی آقایی، مشاور عالی رئیس سازمان محیط‌زیست سخنرانی‌های خویش را ایراد نمودند

دکتر کاظم غریب آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، در این مراسم عنوان داشت مراسم گرامیداشت سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد که هر ساله بنام روز ملل متحد گرامی داشته می‌شود، فرصتی است تا با نگاهی به دستاوردهای این مهم‌ترین تجلی چندجانبه گرایی در دهه‌های گذشته، به مهم‌ترین چالش‌های پیش روی آن بپردازیم تا اهداف متعالی منشور ملل متحد، همچون تحقق جهانی فارغ از درد و رنج همراه با صلح و توسعه برای همه ابنای بشر بدون هیچ تبعیضی محقق شود.

وی اظهار داشت علی‌رغم برخی مواضع و تلاش‌های سازنده دبیر کل سازمان ملل، در کمال تعجب شورای امنیت به عنوان قدرتمندترین نهاد ملل متحد هیچ اقدام مؤثری برای متوقف کردن رژیم سفاک و وحشی صهیونیستی، به دلیل نفوذ و نقش غیرسازنده ایالات متحده آمریکا و متحدانش انجام نداده و عملاً از اجرای وظایف ذاتی خود بر اساس منشور ملل متحد بازمانده است.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی در ادامه گفت رژیم اسرائیل با حمایت‌های بی‌قید شرط آمریکا و برخی از کشورهای غربی چنان وقیح و گستاخ شده است که تمامیت ارضی و حاکمیت کشورهای مستقل منطقه همچون لبنان و سوریه و اکنون ایران را برخلاف اصول مصرح منشور ملل متحد و حقوق بین‌المللی به نحو فاحشی نقض کرده و همچنان وقیحانه به تجاوزات و جنایات خود ادامه می‌دهد. آیا زمان آن نرسیده است که به منظور جلوگیری از فاجعه‌ای تمام عیار و غیر قابل مهار که کل ملت‌های منطقه را درگیر خواهد کرد، جامعه بین‌المللی در لبیک به وجدان بیدار افکار عمومی در سرتاسر جهان به صورت متحد برخیزد و این هیولای خونخوار و این رژیم تروریست را که مهم‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت منطق‌های و بین‌المللی است پیش از جنایات و قتل‌عام‌های بیشتر متوقف کرده و آن را در برابر قانون در مراجع حقوقی بین‌المللی از جمله دادگاه کیفری بین‌المللی به محاکمه کشیده و به بی کیفری‌اش پایان دهد.

غریب آبادی در پایان تصریح نمود جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحده بر تعهد خود نسبت به ترویج چندجانبه گرانی و تلاش به منظور ترویج صلح، عدالت، همکاری و همزیستی بین‌المللی بر اساس حقوق بین‌الملل و اصول منشور سازمان تأکید مجدد نموده و عمیقاً بر این باور است که مواجهه با بحران‌ها و چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی کنونی بدون توسل به تلاش‌های مشترک همه کشورها و ملت‌ها مقدور نخواهد بود. ما بر این اعتقادیم که مشکلات بین‌المللی راه حل‌های بین‌المللی را می‌طلبند؛ چندجانبه گرایی همراه با همکاری و همبستگی بین‌المللی ماهیت و جوهره سازمان ملل متحد و اصول و اهداف کلیدی مندرج در منشور برای حرکت به سمت جهانی با ثبات و پایدار برای همه ملت‌ها و دولت‌ها است. بر همین اساس، ما بر نقش محوری سازمان ملل متحد در این زمینه باور و تأکید داریم و همگان را به حرکت در این مسیر دعوت می‌نماییم، اگرچه هم‌زمان دولت و ملت بزرگ ایران در برابر هرگونه تعرض به تمامیت ارضی و استقلال خود با قدرت و صلابت خواهد ایستاد.

تصاویر

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما