امروز شنبه  ۳ خرداد ۱۴۰۴
۱۴۰۴/۰۲/۰۹- ۱۴:۳۴ - مشاهده: ۸۸

سخنرانی کفیل سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس بین‌المللی علمی-پژوهشی دانشگاه التقوی

همایش سه روزه علمی-پژوهشی بین‌المللی با حضور مقامات و مسئولان عالی‌رتبه، از جمله مولوی ندا محمد ندیم وزیر، تحصیلات عالی، میزبان اساتید دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، محققانی از کشورهای مالزی (حضوری) و انگلستان، استرالیا، اتیوپی، اندونزی، پاکستان و هندوستان (وبینار) و نیز مشارکت نهادهای بین‌المللی نظیر زنان سازمان ملل متحد (UN Women) ، سازمان بین‌المللی خیریه صندوق نجات کودکان (Save the Children) و کارزار جهانی سازمان ملل متحد با عنوان هشتک برای همه زنان و دختران (ForAllWomenAndGirls#) و حمایت مالی شرکت‌های حسام و افغان بیسیم برگزار گردید. دکتر بهرام جمالی، کفیل محترم سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جلال آباد، به عنوان میهمان و سخنران ویژه در کنفرانس بین‌المللی به میزبانی دانشگاه التقوی با محوریت نقش خانواده در اقتصاد اسلامی‌شرکت نمود و به ایراد سخنرانی پرداخت.

دکتر بهرام جمالی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خویش، ضمن قدردانی از ابراز همدردی مقامات، مسئولان، رؤسا و اساتید دانشگاه و فرهیختگان ولایات شرقی در خصوص حادثه تأسف‌بار و غم‌انگیز بندر شهید رجایی در شمال خلیج فارس، افزود در این شک نیست که در بین جوامع اسلامی در هنگام وقوع مصائب و سختی‌ها، اظهار همدردی برادر مسلمان، مرهمی‌بر زخم‌ها بوده و باعث کاهش درد و آلام مصیبت‌زدگان خواهد بود.

آقای جمالی بیان داشت تردیدی نیست که خانواده به عنوان واحد کوچکی از اجتماع، در رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اساسی ایفا می‌کند. در دین مقدس اسلام، اقتصاد کشور مبتنی بر مؤلفه‌های مهمی مانند قسط، عدل و انصاف استوار بوده و بر توزیع عادلانه منابع و پویایی اقتصاد جامعه تأکید می‌نماید. در این میان، اقتصاد خانواده، نقش مهمی در اجرای این مهم دارد. همچنین از جمله آموزه‌های قرآنی، طلب رزق حلال برای خانواده می‌باشد. این موضوع، هم به معنی اجتناب از بیکاری و هم از میان برداشتن فقر و فاصله طبقاتی و نیز رونق کسب و کار در یک کشور اسلامی تلقی می‌شود. چرخه بزرگ اقتصاد یک کشور اسلامی‌ با همین چرخ دنده‌های کوچک، حرکت خود را آغاز نموده و به تدریج شتاب می‌گیرد.

ایشان افزودند جمهوری اسلامی ایران همواره سیاست همسایگی و همگرایی منطقه‌ای را اتخاذ نموده است. همچنان که آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور شهید و سکاندار دستگاه دیپلماسی، شهید دکتر امیر عبداللهیان، بر آن تأکید ورزیده و آن را در اولویت سیاست خارجی کشور قرار داده‌ بودند، جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب و جناب آقای دکتر سید عباس عراقچی، وزیر محترم امور خارجه نیز همین رویکرد را بر پایه منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی دنبال می‌نمایند. دکتر جمالی افزود جمهوری اسلامی ایران، رشد اقتصادی همراه با صلح پایدار برای کشورهای پیرامونی، نظیر افغانستان، را از الزامات صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا می‌داند.

ما بر واژه غرب آسیا تأکید داریم و از به کار بردن کلمه خاورمیانه پرهیز می‌کنیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دهه 80 خورشیدی ضمن ارائه رهیافت هندسه ژئوپلیتیک جدید نظام جهانی، در یک سخنرانی سؤالی را مطرح نمودند بدین مضمون که واژگان خاور دور، نزدیک و میانه بر چه اساسی تولید شده است؟ غرب و اروپا خود را مرکز جهان می‌دانستند و فاصله آسیا تا آن‌ها، ملاک چنین نام‌ گذاری‌هایی بوده است. در حالی که آسیا، خود قاره‌ای کهن، پهناور و قدرتمند بوده و هم شرق، هم غرب و هم میانه دارد. منطقه ما در غرب آسیا قرار دارد. بیایید با هم از این واژگان جایگزین استفاده کنیم.

وی افزود در مبادلات اقتصادی، کوتاه بودن مسیر حمل و نقل کالا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هر دو کشور همسایه، دوست و مسلمان ایران و افغانستان با توجه به اشتراکات دینی، فرهنگی و تمدنی، می‌توانند از این مزیت و فرصت در جهت رشد و تقویت مناسبات تجاری و بازرگانی نهایت بهره را ببرند. ایشان در ادامه اظهار داشتند سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جلال‌آباد برای صنعت‌کاران، تجار و سرمایه‌گذاران ولایات شرقی تسهیلات لازم سفر به ایران را فراهم نموده و در همین راستا، باید عرض کنم که هم اکنون نمایشگاه بین‌المللی ایران اکسپو ۲۰۲۵ با حضور دیپلمات‌ها، صاحبان صنایع و مقامات عالی‌رتبه سراسر جهان، از جمله افغانستان، در تهران در جریان می‌باشد و ما هم نوبه خود، برای بازرگانانی از منطقه مشرقی که علاقمند به شرکت در این رویداد مهم منطقه‌ای بودند، روادید ویژه اعطا کردیم. از فرصت پیش آمده استفاده می‌کنم و مایل هستم از همین جایگاه، از همه صنعت‌کاران، تاجران و سرمایه‌گذاران پیشاپیش دعوت نمایم تا در کلیه نمایشگاه‌هایی که در آینده در جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌گردد، حضور بهم رسانده و با دعوت از بازرگانان و سرمایه‌گذاران ایرانی و با استفاده از پتانسیل‌های موجود، فصل تازه‌ای از مشارکت‌های اقتصادی را رقم بزنند.

تصاویر

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما